Tinkercad en 3D-printer

Op zaterdag 14 oktober vond de tweede editie van CoderDojo Westland plaats.
CoderDojoWestland-3DDit keer waren we aanwezig in de bibliotheek van ‘s-Gravenzande. We zagen een aantal bekende gezichten van de eerste Dojo in Wateringen en een aantal nieuwe kinderen. Er was veel animo voor deze editie en al snel waren de gratis kaarten via de webshop van de bibliotheek vergeven. Dankzij alle mentoren en de enthousiaste deelnemers was dit weer een geslaagde CoderDojo.

Tinkercad

Het thema was dit keer 3D-afbeeldingen maken en uitprinten. Met behulp van het gratis online programma Tinkercad konden de kinderen zelf hun eigen creaties maken. Alle deelnemers gingen snel aan de slag. Door eerst de oefenopdrachten te maken en zo alle mogelijkheden te ontdekken werden de deelnemers al snel heel handig in het ontwerpen in 3D. Alle deelnemers hadden het al snel onder de knie: van het plaatsen en groeperen van objecten en het maken van gaten tot het vergroten en verkleinen van vormen.

De gedeelde creaties kunnen via de website van Tinkercad bekeken en gekopieerd worden;

3D-printer

3d-printer-CoderDojo
Mentor Rob had zijn 3D-printer meegebracht en hij vertelde enthousiast over de werking en de mogelijkheden van de printer. De printer bouwt laagje-voor-laagje het 3D-model op. Hiervoor wordt een draad op basis van mais gebruikt.

Iedereen vond het heel cool om de printer aan het werk te zien.

De printer heeft de hele middag kleine voorwerpen uitgeprint, zodat alle deelnemers een aandenken aan deze middag mee konden nemen.

uitleg-rob