Dojo 2 juli Brede Buurtschool De Kameleon

De laatste dojo van CoderDojo Westland van dit schooljaar in de Heenweg was er één om in de boeken te noteren. 15 Enthousiaste en ondernemende kinderen plus ouders en mentoren waren er op gebrand om de beginselen voor het bouwen van de apps onder de knie te krijgen.

Door diverse technische uitdagingen bleek de App Inventor in de eerste instantie niet mee te willen werken maar met een mega samenwerking is het uiteindelijk gelukt om via de USB aansluiting de telefoon/tablet toch datgene te laten doen waar iedereen voor kwam !! Grote hulde voor de ouders en mentoren !!!

Het bouwen van een app via het programma POP heeft ook geresulteerd in diverse gave foto app`s. De kinderen zijn druk met het tekenen bezig geweest en bij Mini Mouse was de neus omgetoverd in een link !!

Aankomend schooljaar is de eerste dojo in De Brede Buurtschool op zaterdag 1 oktober 2016 met Scratch basis en daarnaast een challenge waar meer uitdaging en verdieping wordt aangeboden voor de ninja`s die de basis al onder de knie hebben.

Als Team en Leadmentor kijken wij terug op een zeer geslaagde dojo’s in Brede Buurtschool De Kameleon (Heenweg) met een aanloop van ouders en kinderen die boven onze verwachtingen uit stegen. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Waar wij samen met jullie nog verder op ontdekkingstocht gaan in de wereld van de computer en het programmeren.

Iedereen een hele fijne vakantie en wij hopen oude en nieuwe gezichten in het nieuwe jaar te mogen verwelkomen in de Heenweg en natuurlijk ook in de bibliotheek in Wateringen !!!

IMG_20160702_145338

 

Posted on by Suzanne Hoogeveen in Edities

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.