Boekrecensie: Programmeren voor kinderen

Het boek ‘Programmeren voor kinderen‘ laat kinderen spelenderwijs kennis maken met het schrijven van computerprogramma’s.

Het boek is uitermate geschikt voor kinderen van alle leeftijden die kunnen lezen (vanaf een jaar of 7, 8). Kinderen kunnen zelfstandig of natuurlijk samen met hun ouders werken aan leuke opdrachten. Op een speelse manier worden, via allerlei projecten, de programmeertalen Scratch en Python uitgelegd. Het boek biedt via een kleurrijke weergave, simpele instructies en leuke projecten toegang tot de wereld van programmeren.

Programmeren voor kinderen

programmeren-voor-kinderen-165x200De computer maakt steeds meer deel uit van ons leven. Niet alleen spelen kinderen thuis games op de computer, ook op school wordt er steeds meer gebruik van gemaakt. Dit boek is bedoeld voor kinderen die hun eigen computergames willen maken.

Eerst wordt verteld hoe het boek moet worden gebruikt. In vijf hoofdstukken worden behandeld: Wat is coderen, Scratch, Python, Computers vanbinnen en programmeren in het echt.

Binnen deze hoofdstukken komen zeven projecten aan bod, voorzien van achtergrondinformatie, handige tips, duidelijke stap-voor-stap instructies en aansprekende voorbeelden. Eenvoudige oefeningen zijn de start om complexere programma’s te leren maken.

Een leerrijk boek dat aanzet tot creatief en logisch denken, structureren en problemen oplossen.

Boekinformatie

Titel: Programmeren voor kinderen (vertaling van Computer coding for kids. – London : Dorling Kindersley Limited, ©2014)

Auteur: Carol Vorderman
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401419659
Pagina’s: 226
Prijs: vanaf € 16,99 (wegens succes is het boek moeilijk verkrijgbaar bij bol.com of Bruna, gelukkig is het ook te lenen in de bibliotheek)

Binnenkort is dit boek ook verkrijgbaar als e-book.

Andere boekrecensies van dit boek