Archief

Al onze gearchiveerde pagina’s zijn via deze pagina terug te vinden.

2015

September 2015

Op zaterdag 12 september vond onze eerste CoderDojo plaats in de bibliotheek van Wateringen. De deelnemers gingen aan de slag met Scratch, HTML of JavaScript.

Oktober 2015

In oktober was het in dezelfde week Kinderboekenweek en Codeweek; een boekentip staat op onze website. Dit boek, “Programmeren voor kinderen“, gebruiken we ook soms tijdens een Dojo.

Het thema van de Kinderboekenweek was “raar-maar-waar“. Op onze website staan nog allerlei weetjes, die misschien raar, maar zeer zeker waar zijn.

Op zaterdag 14 oktober vond de tweede editie plaats in de bibliotheek van ‘s-Gravenzande. Het thema was Tinkercad en er was ook een 3D-printer aanwezig om te laten zien wat je bijvoorbeeld kunt maken, als je in Tinkercad een 3D-ontwerp hebt gemaakt.

November 2015

De derde Dojo, op 14 november 2015, was weer in bibliotheek Wateringen en stond helemaal in het teken van Scratch en Makey Makey. Dit keer was er ook een tafel voor jonge kinderen, die met de app ScratchJr aan de slag gingen.

December 2015

De vierde en laatste Dojo van 2015 vond plaats op zaterdag 19 december in de bibliotheek in Naaldwijk. Dit was een zogenaamde Open Dojo, waar de deelnemers konden werken aan hun eigen project of online leren programmeren met bijvoorbeeld RoboMindAcademy. Een aantal nieuwe deelnemers heeft de mogelijkheden van Scratch ontdekt.

2016

Bibliotheek Wateringen

Bibliotheek Westland

Het thema van de eerste Dojo van 2016 was Python. Uiteraard stond ook van deze dag weer een verslag op onze website. We maakten tijdens deze Dojo gebruik van het boek Programmeren voor kinderen; hier staat nog een recensie van dit boek.

Op zaterdag 20 februari 2016 vond de Arduino en Robots Dojo plaats in de bibliotheek van Wateringen. Hier is het verslag van deze Dojo te lezen. De Dojo op zaterdag 19 maart stond in het teken van Scratch, HTML en JavaScript.

BredeBuurtSchool De Kameleon
logoFFnieuw

In februari 2016 openden we een tweede locatie in het gebouw van de BredeBuurtSchool De Kameleon in Heenweg. De eerste Dojo vond hier plaats op zaterdag 6 februari. Het verslag van die Python Dojo is hier te lezen. Een maand later, op zaterdag 5 maart, vond in hier de Arduino en Robots Dojo plaats. Het verslag van zaterdag 2 april is hier te lezen. De thema’s waren die dag Scratch en HTML.