Info

Bij  CoderDojo kunnen kinderen van 7 t/m 17 jaar leren programmeren (in het Engels coding genoemd en een programmeur is een coder).

Een Dojo wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers. Je kunt ook van elkaar leren door samen aan een challenge te werken. Om deel te nemen aan de workshops heb je een laptop nodig met Wifi. Van Ziggo hebben wij laptops te leen gekregen. Daar zijn we heel blij mee want nu kan je je ook inschrijven als je geen eigen laptop hebt.

Ouders zijn uiteraard ook welkom!

Bibliotheek Westland

Sinds september 2015 organiseert Bibliotheek Westland dojo’s.  Schrijf je hier gratis in voor een dojo in Bibliotheek Wateringen of 1 van de speciale dojo’s in het Technolab op ISW Hoogeland.

 

Thuis verder

Je kunt thuis verder leren programmeren in het programma Scratch. Met Scratch programmeer je je eigen interactieve verhalen, spellen en animaties. Ga naar scratch.mit.edu om een eigen project te starten. Kennismaken met HTML? Op www.liveweave.com of op neocities.org kun je bouwen aan je pagina of website. Gebruik het stappenplan om je eigen website te bouwen.

Archief

In ons archief staan alle oudere pagina’s en verslagen van iedere edities.

In de regio

Naast CoderDojo Westland met inmiddels drie locaties zijn er meer CoderDojo’s in deze regio.

CoderDojo Nederland

CoderDojo Nederland

CoderDojo Nederland

Wil je meer informatie over CoderDojo of wil je in jouw woonplaats een CoderDojo opzetten? Neem dan contact op met CoderDojo Nederland; www.coderdojo.nl