Info

Bij een CoderDojo kunnen kinderen van 7 t/m 17 jaar leren programmeren (in het Engels coding genoemd en een programmeur is een coder).

Een Dojo wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers. Je kunt ook van elkaar leren door samen aan een challenge te werken. Om deel te nemen aan de workshops heb je een laptop nodig met Wifi. Neem contact met ons op als je niet de beschikking hebt over een eigen laptop en toch een keer langs wilt komen.

Ouders zijn uiteraard ook welkom!

Bibliotheek Westland

Op initiatief van Bibliotheek Westland wordt er iedere maand een Dojo georganiseerd. In 2016 is onze vaste locatie de bibliotheek in Wateringen. Voor de eerstvolgende Dojo kun je al een kaartje reserveren op www.bibliotheekwestland.com.

Sinds zaterdag 6 februari 2016 zijn we ook van start gegaan in de Brede Buurtschool De Kameleon in ‘s-Gravenzande. Iedere eerste zaterdag van de maand zallogoFFnieuw daar een Dojo plaatsvinden in samenwerking met Fun en Fit. Ook voor deze locatie kun je reserveren op www.bibliotheekwestland.com.

Thuis verder

Je kunt thuis verder leren programmeren in het programma Scratch. Met Scratch programmeer je je eigen interactieve verhalen, spellen en animaties. Ga naar scratch.mit.edu om een eigen project te starten. Kennismaken met HTML? Op www.liveweave.com of op neocities.org kun je bouwen aan je pagina of website. Gebruik het stappenplan om je eigen website te bouwen.

Archief

In ons archief staan alle oudere pagina’s en verslagen van iedere edities.

In de regio

Naast CoderDojo Westland met inmiddels twee lokaties zijn er meer CoderDojo’s in deze regio.

CoderDojo Nederland

CoderDojo Nederland

CoderDojo Nederland

Wil je meer informatie over CoderDojo of wil je in jouw woonplaats een CoderDojo opzetten? Neem dan contact op met CoderDojo Nederland; www.coderdojo.nl